Fatudakozó: erdészet, faipar, bútoripar (anyagok, termékek, gépek, eszközök, szerszámok, szolgáltatások)

BAKONYERDŐ Erdészeti és Faipari Zártkörűen Működő Rt.
Franciavágási Fűrészáru Gyár

Alegység adatai:

Alegység neve: Franciavágási Fűrészáru Gyár

Ország: Magyarország

Megye: Veszprém

Cím: 8564 Ugod Franciavágás

Telefon(ok): (89) 573-520, 353-299, (30) 279-7126

Fax: (89) 573-530

fvagas@bakonyerdo.hu

Tevékenység:
Franciavágás a Bakony lábánál, a Pápát Zirccel összekötő közút mellett, Pápától 15 kilométer távolságra található. A Franciavágási Fűrészáru Gyár mintegy 14 hektár területen működik. Elhelyezkedése a jó minőségű és összetételű alapanyag közelsége, valamint az országos közúti és vasúti hálózathoz való kedvező kapcsolódása miatt ideálisnak mondható.

A Franciavágási Fűrészáru Gyár évente 30 ezer köbméter rönk feldolgozására képes. Ennek 70 százalékát saját erdeinkből biztosítjuk. Az alapanyag fele tölgy, közel 40 százaléka bükk, a többit nagyrészt hárs, cser és kőris teszi ki.

A fűrészáru két fő mérete a 27 milliméteres (1 coll), illetve az 50 milliméteres(2 coll) vastagságú. E két méretből jelentős készlettel rendelkezünk nyersen illetve műszárítva, ezért a szállítás rövid határidővel megoldható. Megrendelés esetén másféle méretigényeket is ki tudunk elégíteni.

Az üzem jelentős gőzölő és szárító kapacitással is rendelkezik. Egyidejűleg 600 köbméter árut tudunk szárítani, valamint 100 köbméter fűrészárut tudunk gőzölni. A műszárított fűrészárut tíz százalék alatti, vagy a kívánt nedvességtartalomra szárítjuk.

Beruházásaink során az üzem rönkfelvágási technológiáját és a gyártott fűrészáru továbbfeldolgozásának technológiáját összekapcsoltuk. Az új technológiai sor beépítésével a magasabb feldolgozottsági fokú választékok aránya emelkedett.

Fűrészipari termékeink: a parkettaipar és asztalosipar számára (szárított szélezetlen, szélezett, gőzölt, gőzöletlen, valamint nyers formában is) fűrészáru, bútorléc, parkettfríz és egyéb apróválaszték

Gyalult termékeink: parketta és bútoripar által felhasznált termékek

Szolgáltatásaink: bérfűrészelés, bérszárítás, bérgőzölés, bérkérgezés (rönk)

A Franciavágási Fűrészáru Gyárban keletkező, alacsony nedvességtartalmú fűrészport, forgácsot és aprítékot magasabb fűtőértékű tüzelőanyaggá alakítjuk. A technológia során a laza szerkezetű alapanyagot kötőanyag felhasználása nélkül tömörítjük. Az így kapott fűtőbrikett nem roncsolja a tüzelőberendezést, a fánál tisztább tüzelőanyag kerül a tűztérbe, égésekor kevesebb szálló por kerül a levegőbe.

A brikett csomagolása, szállítása egyszerű, dobozban, fóliában rakodólapra rakva, kis és nagy tételben egyaránt tisztán tárolható.

Kapcsolat: Adamik Péter - gyáregység igazgató

 

Hirdetés