Fatudakozó: erdészet, faipar, bútoripar (anyagok, termékek, gépek, eszközök, szerszámok, szolgáltatások)

EEA - Ember az Erdőért Alapítvány

Cég rövid neve: Ember az Erdőért Alapítvány

Ország: Magyarország

Megye: Budapest

Cím: 1055 Budapest Kossuth Lajos tér 11.

Telefon(ok): (88) 591-511

Adószám: 19020604-1-41

alapitvany@emberazerdoert.hu

Létszám: 0

Számlaszám: 1040 2166 4950 5553 5650 1014

Alapítás éve: 1990

Alaptőke (forintban): 0 HUF

Tevékenység:
Bemutatkozás

Az ember és az őt körülvevő erdő folyamatos kölcsönhatással van egymás létezésére. Az erdők fái biztosítják a tiszta levegőt, megkötik és megszűrik a lehulló csapadékot, ami később újból a légkőrbe jut megtisztulva. Mindezek mellett számos táplálékunk otthonául szolgál és az egyik alapvető nyersanyagforma. Mindezek megfelelő fenntartásához, elengedhetetlen a hosszú távú tartamos erdőgazdálkodás. A klímaváltozás rendkívüli hatást gyakorol az erőállományra, így nagy feladat hárul az emberiségre is. Az erdőterületek minőségi és mennyiségi fennmaradása érdekben folyamatos kutatásokra és fejlesztésekre van szüksége az erdőgazdálkodásnak. Az „Ember Az Erdőért” Alapítvány az ilyen jellegű kutatások és fejlesztések támogatására jött létre, melynek története egészen 1990-ig nyúlik vissza. Az Alapítványt a Mezőgazdasági és Élelmiszerügyi Minisztérium, az Erdészeti Tudományos Intézet, valamint a soproni, Erdészeti és Faipari Egyetem, mint alapítók hozták létre, napjainkban ezek jogutódjai: az Agrárminisztérium – akinek háttérintézménye a NAIK-ERTI, és a Soproni Egyetem gyakorolják az alapítói jogokat.
Az alapítók fontosnak tartják a tartamos erdőgazdálkodás folyamatos fejlesztését, melyre az alapítvány pályázat formájában nyújt lehetőséget szakiskolák részére. Támogatja a kutatómunkákat, valamint külföldi és hazai szakmai versenyek díjazását.

Célok

Az Alapítvány azzal a céllal alakult meg, hogy támogassa, ösztönözze és elismerje mindazokat, akik kutatómunkájukkal, tevékenységeikkel hozzájárulnak az erdőgazdálkodás folyamatos fejlődéséhez. Ennek érdekében a korábbi időszakban évente két alkalommal ösztöndíjas pályázati lehetőséget biztosított szakiskoláknak, kutatómunkák folytatásához. Díjak odaítélésével ismerték el az egyéni szakmai tevékenységeket, támogatták az erdészeti tudományos kutatómunkákat és az erre irányuló oktatás fejlesztését azzal a céllal, hogy az erdőgazdálkodás lépést tarthasson a napjaink folyamatos fejlődésével.
Napjainkban az Alapítvány hazai és nemzetközi szakmai tanulmányutakat és versenyeket támogat, továbbá törekvései közé tartozik az erdészeti tevékenység fontosságágára felhívni az emberek figyelmét.

Cégvezetők:

Ugron Ákos Gábor: kuratórium elnöke

    Adatok frissítve: 2023-02-09 19:43:42

     

    Hirdetés